Kutyatartás panelban - problémák forrása

2017. június 18. - háziállatkedvelő

Magyarországon a panellakások száma közel 780.000, így nem meglepő, hogy rengeteg kutyatartó is van köztük. Sokan közülük azonban nincsenek tisztában azzal, hogy milyen igényeik vannak a kutyusoknak a panelban. Milyen problémákkal kell megküzdenie annak a kutyatartónak, aki kertes házból költözik a panelba?

 kutya_panel.jpg

Tovább

Védjük meg kutyánkat a hideg okozta veszélyektől!

Tippek, melyek életet menthetnek

Sok gazdi úgy gondolja, hogy a nagy szőrű kutyák jobban elviselik a hideg időjárást, mint mi emberek. Ez nem feltétlenül van így. Hozzánk hasonlóan a kutyusok is keresik a meleg beltéri menedéket a fagyos hidegben és számukra is nehézséget okoz a téli időjárás elviselése. De bárhogy is legyen, ebben az időszakban jobban figyeljünk oda kutyánk elhelyezésére.dog-626246_1280.jpg

Tovább

Küzdelem a halálos szívféreg betegség ellen

Pötyi kutyánk elkezdte a harcot

Pötyi kutyát megörököltük, mikor dédimama elhunyt. Utolsó kívánsága az volt, hogy kiskutyája jó kezekbe kerüljön. Mi álltuk a szavunkat és elhoztuk a megüresedett városszéli házikóból. Több kutyussal került egy helyre, kicsit nehezen ment a beilleszkedés, de végül megtalálta helyét a falkában. Nemrég észrevettük, hogy nehezen veszi a levegőt és köhög. Állatorvoshoz fordultunk, aki megállapította, hogy szívférges.

 jack-russell-1703810_1280.jpg

Tovább

Macskanátha ölte meg Vöröskét

Cicatartók figyeljetek a betegség tüneteire!

Egy szomorú történetet osztok most meg veletek. Tavaly történt a sógorommal - aki nagy cicabarát -, hogy egy vidéki tárgyalás után az utcán sétálva mellészegődött egy apró pici vörös cicuska. A kiscica szinte teljesen vak volt, de megérezte a szerető embert és mindenképpen vele akart maradni.

tabby-kitten-1517450_1280.jpg

Tovább

Egy ágyban a kutyámmal - szabat ilyet?

Vajon egészséges hagyni, hogy az állat az ágyunkban aludjon?

Picur kutyánk nem több három kilónál. Imádnivaló teremtés, mivel kislány számtalanszor viselkedik úgy, mint egy díva. Pici korától nálunk van, akkor még szinte a tenyerünkben is elfért, olyan picike volt. Persze, hogy nem tudtunk ellenállni neki és megengedtük az ágyban alvást. Ami azóta sem változott. Reggelente sokszor kelek összetörve, de semmi pénzért nem mondanék le arról, hogy kutyusommal aludjak. Vajon ez a szokásunk egészségre ártalmas?    (A kép illusztráció, nem Picur látszik rajta)dog-1006317_1280.jpg

 

Tovább

Tudta, hogy kutyája válás után annyit ér, mint egy mikrosütő?

A jog szerint nem több ingó vagyontárgynál

A statisztikák szerint Magyarországon a házasságok fele válással végződik. A házasulandók számára ez nem túl biztató információ, de persze ki gondol erre, mikor összeköti holtomiglan-holtodiglan az életét párjával. Sajnos azonban a valós problémának nemcsak a házaspárok részéről van következménye, hanem a velük élő valamennyi emberre és állatra egyaránt. Természetesen az aranyhalnak szinte mindegy, hogy melyik családtaggal éli tovább izgalmas életét, azonban egy kutya vagy cica esetében már fájdalmas lehet az elválás.

48775843_cached.jpg

Tovább

Ne hagyjuk fogfájástól szenvedni kutyánkat, előzzük meg a bajt!

A gondoskodó gazdik mindent szeretnének megadni kedvencüknek: rengeteg mozgás, játék, minőségi kutyaeledel. De mi a helyzet a fogakkal? Kutyánk szájhigiéniájáról sem szabad megfeledkeznünk, mert az íny vagy a fog gyulladása kezelés nélkül súlyos betegségeket okozhat. Előzzük meg a bajt a megfelelő ápolással. Tippjeink választ adnak a kutyatartókban felmerülő kérdésekre.

dog-246400_1280_1.jpg

Tovább

10 eszméletlenül vicces jutalomfalat elkapó kutypofi

Christian Vieler, német fotós elhatározta, hogy megörökíti azokat a pillanatokat, amikor a kutyák a jutalomfalatot próbálják röptében elkapni. A kutyusok arckifejezése egyszerre tükröz vidámságot, vágyat, izgalmat és persze pánikot, hogy nehogy a finom falat tovaröppenjen. A fotós gépe olyan hihetetlenül egyedi felvételeket készített, melyet mi szabad szemmel nem is érzékelhetünk, hiszen olyan gyorsan történik, hogy számunkra felfoghatatlan.

Legyen bármilyen fajta eb, mindegyikük szemében látszik a koncentráció, egyeseknek már előre csorog a nyála a finom falat után.
kutya1.jpg

Tovább

Házi készítésű, egészséges jutalomfalat, amiért minden kutya megőrül

Kutyánk, Picur szinte megőrül a jutalomfalatokért. Sokszor jut eszembe jutott már, hogy vajon a keksz melyik összetevője lehet az, amiért ennyire rajong. (Remélem semmi illegális nincs a tésztába keverve) Tartok azonban tőle, hogy inkább a sok egészségtelen hozzávaló az, ami oly csábító számára. Ezért elhatároztam, hogy magam készítek neki valami ínyenc falatot.

dog-bones-350092_1280.jpg

Tovább

Életveszélyessé válhat kutyánk számára egy ártatlan őszi séta

Óvjuk meg felelősségteljes gazda módjára

Végre megérkezett az ősz, vége a fullasztó meleg időnek, kutyáink számára az egyik legkedveltebb évszak következik. Melyik gazdi ne szeretné látni, amint kedvence boldogan szaladgál a réten, erdőn, mezőn. Azonban az önfeledt rohangálás közben néhány fontos dolgot az állattartónak figyelembe kell vennie. Ahhoz, hogy kutyánk ne kerüljön életveszélybe, az alábbi szabályokat tartsuk be.

australian-shepherd-780894_1280.jpg

Tovább