Így sétáltasd a kutyádat kijárási tilalom idején!

Kutyatartóként nagy érdeklődéssel és egyben ilyedten figyeltem az eseményeket a Covid-19 kijárási korlátozásai és tilalmának bejelentésekor. Amikor miniszterelnökünk a nulla órától hajnali 5-ig tartó kijárási korlátozást bejelentette, rögtön a szívemhez kaptam.

mask-4930050_1920.jpg

Ugyanis a megjelent Magyar Közlönyből kimaradt a kutyatartókra vonatkozó megjegyzés. Ez számomra igen nagy problémát jelentett, hiszen kiskutyánk, Picúr már több, mint 8 éve hozzá van szokva ahhoz, hogy a férjem munkába indulásakor - ami általában hajnali négy és fél öt között van, vagy régebben még korábban - lemegyünk sétálni vele, ahol elvégezheti az éjszaka összegyűlt kis és nagydolgát.

Szóval az első korlátozás idején csak lopva, a kertek alatt rejtőzve tudtam lemenni kutyámmal, nehogy valaki meglássa - egyébként az utcán csak néhány autó közlekedik ilyenkor, más élő emberrel nem találkozom -, tettünk egy gyors egészségügyi sétát.

Amikor a hétfői bejelentést meghallottam, teljes mértékig szíven ütött a dolog. A közlöny megjelenése előtt csak találgatások voltak arra vonatkozóan, hogy este nyolc és reggel öt óra között ki lehet-e majd vinni a kutyát vagy sem. Az előzmények alapján joggal gondolhattuk, hogy ismét kifelejtenek minket a törvényből, úgyhogy egy-két nap izgalom után megkönnyebbűlve olvastam a közlöny lapjait.

De hogyan is tudjuk a kutyát most, a pandémiás időszakban levinni a parkba, vagy az utcára a tiltott órákban?

Miután a közterületi maszkviselés szabályozása kerületenként eltér a fővárosban, így én azt mondanám, viseljünk maszkot mindenhol. Most azt mérlegelni az utcán sétálva, hogy melyik a zöldterület és melyik nem, szerintem nem feltétlenül életszerű. 

Tudom tapasztalatból, hogy a nálunk élő kutyatartók általában este kilenckor vagy még később gyűlnek össze, együtt sétáltatják az állatokat. Na ennek most véget lehet vetni. Nem gyülekezhetünk, úgyhogy mindenki próbálja meg kerülni a többi állatot. Persze a kutyafuttatóban csak találkozunk más gazdikkal és kutyusokkal, ott is inkább álljunk messzebb egymástól.

Aprópó kutyafuttató. A kerületi önkormányzatok általában nyitva hagyják ezeket a területeket, és ígérik a gyakoribb fertőtlenítést, azért ennek ellenére szerintem jobb ha nálatok van egy nedves törlőkendő, vagy ha le akartok ülni a padra, akkor egy terítő, anyagdarab, amire leültök.

pandemic-5139204_1920.jpg

Fontos tudni még, hogy a szabályozás szerint nagyobb sétát este már ne tegyetek a kutyával, mert maximum 500 méterre hagyhatjátok el a lakhelyeteket az este nyolc utáni időszakban kutyasétáltatás címén.

Mindenképpen legyen nálatok a lakcímkártya és a személyi igazolvány, hogy a rendőrségi érdeklődésre be tudjátok mutatni, nem mentetek messzebb az előírt távolságnál. Én javaslom még az oltási könyvet is levinni, hogy igazolni tudjátok, nem a szomszédtól kértétek kölcsön a kutyust, hogy kimozdulhassatok a tiltott időszakban.

Ebben az időtartamban tényleg csak egyedül menjetek le sétáltatni a kutyát és ne maradjatok hosszú ideig.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

Reméljük mihamarabb túl leszünk ezen a víruson és újra mindenki szabadon mehet kutyusával a dolgára. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatkedvelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9916283490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Háziállat kedvelők blogja

Hasznos és érdekes cikkek a világ minden tájáról azok számára, akik imádják kis házikedvencüket, legyen az akár cica, kutya, tengerimalac, vagy ló.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása