Tippek kutyakabát vásárlásához

Hamarosan még hidegebbre fordul az idő, ezért érdemes már most gondoskodnunk rövid szőrű kutyáink védelméről. 

dog-1143500_1920.jpg

 

MIÉRT VEGYEK KUTYAKABÁTOT?

 

A kutyakabátok melegséget és védelmet nyújthatnak kutyáinknak. A kutya fajtájától, lakhelyétől és életstílusától függően sok kutyatartó vásárol kutyaruhát kedvencének, hogy megvédje a csapadéktól, a hótól, az ónos esőtől és az erős széltől. A fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkező kutyakabátok kiválóak korai vagy késői sétákhoz, mivel nagyobb láthatóságot biztosítanak, ami fontos biztonsági tényező.

MELYIK KABÁT FELEL MEG A KUTYÁMNAK?

 

A kutyakabát kiválasztásakor fontos figyelembe venni az életmódot és a költségvetést. Nagyszerű kiindulópont ezeknek a kulcsfontosságú jellemzőknek meghatározása vásárlás előtt. Gondoljuk át milyen tulajdonságoknak kell megfelelnie a kabátnak. Lehet, hogy számodra a tartósság, fényvisszaverő tulajdonság a leginkább fontos, más gazdik esetleg az idős, beteg, rövid szőrű kutyusuknak keresnek olyan modellt, mely jó melegen tartja az állatot., Ha kutyád szeret futkározni, akkor olyan kabátot keress, amely stabilan illeszkedik a kutyus testéhez, így együtt mozog az állattal. A kutyatulajdonosok olyan funkciókat is keresnek, mint a vízállóság, az éjszakai láthatóság. Az anyagválasztásnál jó ha olyat keresünk, amelyik mosható.

MILYEN VASTAG KABÁTOT VÁLASSZAK?

 

A kutyakabát súlyának kiválasztása a gazdi saját elképzelései alapján történik. Általában a következő szempontokat veszik figyelmbe: lakhely, időjárási körülmények. Azok a tulajdonosok, akiknek sűrű, nagy szőrzetü kutyájuk van, hajlamosabbak a könnyű, vékonyabb anyagból varrt kabátot választani, ha azonban hideg éghajlaton él, akkor a dupla bélésű kabátot fogja választani a kutyának. A kevésbé aktív kutyusok esetében érdemes olyan ruhát választani, ami a lábuk egy részét is melegíti. A kabát le- és felvétele lehet macerás a kutyus számára, a tépőzáras változatok praktikusabbak, mint a bebújós ruhák, némelyik kutya ezektől fél és nem akarja felvenni.

dog-3927214_1920.jpg

Bár egyre-másra jönnek ki a divatosnál divatosabb anyagokból varrt ruhák, tapasztalatom szerint a beépített heveder, vagy legalább a kabát hátára varrt fém akasztó - amibe be tudod akasztani a pórázt - elengedhetetlen.

MILYEN MÉRETŰ LEGYEN A KUTYARUHA?

 

Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket útmutatóként a megfelelő méretű kutyakabát kiválasztásához:


1. Mérd meg az álló kutyát a nyak tövétől a farok tövéig a kutyus hátát.
2. Mérd meg a kutya mellkasának legszélesebb részét és a derekát, valamint a nyak körfogatát.
3. Ha nem biztos benne, hogy melyik a megfelelő méret, akkor kérdezz meg egy helyi kisállat kereskedőt, és beszéld meg vele, hogy beviheted-e a kutyát felpróbálni a kabátot.

Ha kutyád két méret között mérted, akkor a legjobb, ha nagyobb méretet választod, mivel számos kutyakabáton van lehetőség a szűkítésre tépőzárral.

Méret/CM Hát hossz Mellkas körfogat Nyak átmérő
S 25 36 25
M 30 44 30
L 35 52 35
XL 40 60 40

Ujjal vagy ujj nélkül

 

Az ujjakkal rendelkező kabátok nagyobb fedést és meleget nyújtanak. Ez a stílus nagyon jól működik igazán hideg időjárási körülmények között, a rövid szőrű kutyáknál, akiknek egy kis segítségre van szükségük a melegen tartáshoz, vagy hosszú szőrű kutyák számára, akik mellkasa az esőben és a hóban egy csomóba tapad.

Az ujjatlan kabátok népszerűek azon kutyák körében, akiknek szélesebb válla vagy vastagabb mellkasa, nyaka vagy lába van). 

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatkedvelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5816285638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Háziállat kedvelők blogja

Hasznos és érdekes cikkek a világ minden tájáról azok számára, akik imádják kis házikedvencüket, legyen az akár cica, kutya, tengerimalac, vagy ló.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása