3 tipp, hogy dolgozz otthon hatékonyan szeretetéhes cicáddal

Minden macska tulajdonos tudja, ki a főnök otthon (a macska nyilvánvalóan), az otthoni munkavégzés így egy macska kollégával, igazi kihívást jelenthet. Miközben dolgozol, addig egy olyan macskával kell foglalkoznod, akit egyszerűen nem hagyhatsz egyedül.

Neked az otthonod lehet az irodád is, de macskádnak az otthona, csak otthon. Ez az értelmezési különbség zavaró lehet egy macskának, aki hozzászokott, hogy a palotájában ő irányít.  Kövesd az alábbi 3 tippet, ahhoz, hogy a legjobb környezet teremtsd meg a munka termelékenységének biztosításához és a boldog otthon fenntartásához saját magad és macskád számára.  

 pexels-jo_o-jesus-4198370.jpg

1. Legyen macskabarát otthoni irodád

 

A macskák hozzászoktak ahhoz, hogy szabadon menjenek oda, ahova akarnak, amikor akarnak. Ez magában foglalja az öledet, a laptopodat, a nyomtatódat, stb. Általában a macska olyan helyeken ül, vagy olyan helyeken akar ülni, ahol az adott pillanatban a legkényelmetlenebb. Ha ez nem munkaidőben történik, akkor nagyon aranyos, de egy macska, aki nem engedi, hogy munkaidőben dolgozz, gyorsan teherré válhat. 

Próbálj meg elhelyezni az asztalod közelében, vele egymagasságban egy fekvőhelyet, függőágyat, vagy más kényelmes dolgot, amelyen macskád összegömbölyödhet, és továbbra is figyelemmel kísérhet téged. Győződj meg róla, hogy a macskád nem szenved semmiben hiányt, legyen mindig tiszta vize, és tiszta legyen az alom is, mielőtt elkezded a munkanapot. Ha macskád igényei kielégítetlenek, hallani fogsz róla, akár dolgozol, akár nem. Lehet, hogy soha nem tudod egész nap távol tartani cicádat a munkaterületedtől,  de ne csüggedj. A macskád csak a közeledben akar lenni, és ez az otthoni munkavégzés egyik legjobb jutalma. 

horgolt_cicahaz.png

2. Legyen egy napi rutin

 

Mivel a munkával vagy elfoglalva, ügyelj arra, hogy a macskád is elfoglalt maradjon. Ha a macska unatkozik, akkor gyorsan a macskafigyelem tárgyává válhatsz. Legyen a cicádnak kaparófája, játékokai, érdekes tárgyak, amivel lefoglalhatja magát. Létrehozhatsz egy napi rutint is, amely magában foglal egy kis játékot a cicával még a munka megkezdése előtt, és a munkanap során előre tervezett macskaszüneteket. A macskák reagálnak a rutinra, ezért légy következetes.  

A minőségi játékidő után macskád készen áll a szundikálásra, a reggeli játékidő vagy a tervezett szünetek után. Egy másik fontos ok arra, hogy rengeteg játéka legyen a cicusnak, az az, hogy jobban jársz, ha ezekkel játszik és nem a papírjaidat, laptopodat, tűzőgépedet veszi célba. Hiszen semmi sem érdekesebb egy macska számára, mint egy frissen nyomtatott jelentés, táblázat vagy fontos dokumentum.  

Mivel minden macska másként viselkedik és reagál, figyelembe kell vennie a macska egyedi személyiségét, és meg kell találnod a legjobb módját annak, hogy cicád elfoglalt és boldog legyen, miközben Te dolgozol.

pexels-_-1440387.jpg

 

3. Ne pánikolj! 

 

Egyetlen munkahely sem tökéletes, és az otthoni munkavégzés macskával valószínűleg nem lesz tökéletes, de működőképes lehet. Legyél türelmes és rugalmas, még akkor is, ha a macskád nem az. Legyen ésszerű elvárásod, és ne stresszelj. Mindannyian tudjuk, hogy a macskák természetüknél fogva kíváncsiak, ezért eltarthat egy ideig, mire macskád ráun arra, hogy veled szórakozzon munka közben. 

Különösen könnyű idegeskedni, ha cicád úgy dönt, hogy megjelenik, amikor telefonhívást vagy videokonferencia-beszélgetést folytatsz, és becsatlakozik egy- két hangos nyávogással. Bár nem olyan zavaró, mint egy kutya ugatása, mégis kínos lehet. Próbálj beütemezni egy kis játékszünetet közvetlenül a konferenciahívás előtt, vagy foglald le macskádat egy csemegével, játékkal egy másik szobában, miközben intézed hívásokat. Ha macskád mégis megzavarja a telefonálást, vagy a videókonferenciát, ne aggódj. A munkáltatók, a kollégák, tisztában vannak az otthoni munkavégzés során előforduló ilyen és hasonló esetekkel, és a legtöbb ember megértő lesz, mivel egyre több ember dolgozik otthon. Gondolj csak a politikusra, akinek gyermekei egy videócsetes TV interjú közben szaladtak be a papához és az anyuka fejvesztve rohant be a szobába, hogy kirángassak szegényeket onnan. 

Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg kérlek másokkal is!

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatkedvelo.blog.hu/api/trackback/id/tr716316432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Háziállat kedvelők blogja

Hasznos és érdekes cikkek a világ minden tájáról azok számára, akik imádják kis házikedvencüket, legyen az akár cica, kutya, tengerimalac, vagy ló.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása