A szemhéj nélkül született cica testvérpár kapott egy második esélyt
Félix és Dóra ritka születési rendellenességgel jött napvilágra

Az ausztrál cica testvérpár születési rendellenességgel látta meg a napvilágot. Sajnos nem alakult ki a szemhéjuk. Ez egy nagyon ritka jelenség, azon túlmenően, hogy a kiscicák szeme esztétikailag nem túl szép látvány, látásuk is veszélybe került

57ddd9a6180000113cbd2169.jpeg

Kezelés nélkül az állatok szeme állandóan begyulladhat, és egy idő után megvakulhatnak. A szaruhártyát irritálhatják a szőrszálak és mivel folyamatosan éri a fény, ezért idővel hegesedik, fekélyesedik. Állandó figyelemre van szüksége az ilyen rendellenességgel született macskáknak, hiszen 4-8 óránként kell műkönnyel segíteni látásukat, fájdalmukat csillapítani kell, és antibiotikummal kell kezelni az esetlegesen elfertőződött szemet.

Dóra és Félix egy helyi menhelyen éltek a rendellenességgel hat hónapos korukig, addig amíg megerősödtek, majd egy Sydney-ben lévő állatklinikán megműtötték őket. Az állatorvosok a macskák szájában lévő szöveteket felhasználva építették meg az új szemhéjakat.

57ddd896180000113cbd2162.jpeg

Mára már mindkét cica jól van, kilenc hónaposak, nagyon játékosak és várják, hogy új, szerető gazdival oszthassák meg mindennapjaikat. A menhely dolgozói szerint csodálatos személyiségek, mindenkit szeretettel fogadnak. Most, hogy már gyógyultak, teljes életet tudnak majd élni.

57dddaf01800006c32bd216a.jpeg

Forrás: www.huffingtonpost.com

HA ÉRDEKESNEK TALÁLTAD CIKKÜNKET, OSZD MEG MÁSOKKAL IS A FACEBOOK-ON!

A bejegyzés trackback címe:

https://haziallatkedvelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411722317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Háziállat kedvelők blogja

Hasznos és érdekes cikkek a világ minden tájáról azok számára, akik imádják kis házikedvencüket, legyen az akár cica, kutya, tengerimalac, vagy ló.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása